تبریز و کوفتههاش!
تست کردن غذاها را از معروفترین، پرطرفدارترین و هچنین پر فوت و فنترین غذای ایرانی آغاز میکنیم. این شما و این هم کوفته تبریزی!
شاید کوفته را بتوانید در هر نقطهای از ایران و هرجایی که هستید میل کنید اما کوفتههای تبریزی یک شیوه درست کردن خاصی دارند، که کوفتههای دیگر ندارند. به صورت کلی بگویم، برای آماده کردن کوفته، گوشت را در یک هاون سنگی میکوبند و بعد سبزیجات و لپه را به آن اضافه میکنند. در انتها گردو و آلوخشک را داخل کوفته قرار میدهند و پس از تزئین با پیاز داغ و زرشک آماده سرو میشود. فوت کوزهگری این غذا در همان سبزیجات مخصوص و تعداد تخممرغ استفاده شده برای جلوگیری از وا رفتن کوفته است. که طعم آن را فوقالعاده میکند.
گوشت و دنبه را پس از شستن 10 قسمت کرده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود. پیاز را در روغن سرخ نمایید و لپه خیس داده شده را به پیاز اضافه کرده و لپه را هم کمی تفت دهید. گوشت سرخ شده را با 4 لیوان آب، زردچوبه، لپه و
پیاز داغ با شعله ملایم بپزید. سپس مغز لیمو عمانی را به آبگوشت اضافه کنید. در اواخر طبخ 5 تا 6 عدد سیب زمینی را پوست گرفته و با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به غذا اضافه می کنیم. بعد هم آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را
به آن اضافه کنید. نان سنگک، پیاز، دوغ، سبزی خوردن در کنارش فراموش نشود.
آب دوغ خیار یک غذای ایرانی است. از آنجایی که هر فصلی غذای مخصوص خودش را دارد، آب دوغ خیار نیز مخصوص فصل تابستان است. دلیل اینکه این غذا در تابستان دوچندان خوشمزه میشود این است که گرما و خستگی ناشی از تابستان را از بین میبرد و حس تازگی و شادابی را بوجود میآورد. طرز تهیه آب دوغ خیار بسیار ساده است و این غذا به دلیل طبع خنکی که دارد، عطش را رفع میکند.
آب دوغ خیار در گذشته غذایی ساده تلقی میشد که در ۱۵ دقیقه آماده میشد اما امروزه با اضافه کردن موادی مانند خامه، کشمش، گل محمدی و … به عنوان غذایی مجلسی نیز سرو میشود. برای آشنا شدن با طرز تهیه آب دوغ خیار و نکات آن به ادامهی این مطلب توجه کنید.
چای نوعی نوشیدنی است که بسیاری از افراد هر روز آن را مینوشند، اما در بسیاری از فرهنگها دم کردن چای نوعی هنر محسوب میشود. در این متن نه تنها انواع مختلف چای، بلکه روشهای صحیح دم کردن و سرو آن را نیز به شما خواهیم آموخت. دم کردن چای یک کار نسبتاً آسان است و نیازی به دانش قبلی ندارد. تمام جوانب دم کردن صحیح چای را در این دستورالعملها ذکر خواهیم کرد. بسته به تعداد نفرات و نوع چای انتخابی، دمکردن چایهای مختلف چیزی بین ده تا بیست دقیقه طول میکشد.