آب دوغ خیار یک غذای ایرانی است. از آنجایی که هر فصلی غذای مخصوص خودش را دارد، آب دوغ خیار نیز مخصوص فصل تابستان است. دلیل اینکه این غذا در تابستان دوچندان خوشمزه میشود این است که گرما و خستگی ناشی از تابستان را از بین میبرد و حس تازگی و شادابی را بوجود میآورد. طرز تهیه آب دوغ خیار بسیار ساده است و این غذا به دلیل طبع خنکی که دارد، عطش را رفع میکند.
آب دوغ خیار در گذشته غذایی ساده تلقی میشد که در ۱۵ دقیقه آماده میشد اما امروزه با اضافه کردن موادی مانند خامه، کشمش، گل محمدی و … به عنوان غذایی مجلسی نیز سرو میشود. برای آشنا شدن با طرز تهیه آب دوغ خیار و نکات آن به ادامهی این مطلب توجه کنید.
با اضافه کردن مواد مختلف در آب دوغ خیار بسته به مزاج و سلیقههای مختلف میتوانیم مزههای مختلفی از آن را امتحان کنیم.
مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی برای تهیه آب دوغ خیار ساده است که میتواند برای ۴ نفر تهیه شود.
خیار ۲ عدد
سبزی خوردن ۳۰۰ گرم
ماست ۳۰۰ گرم
آب به مقدار لازم
گردو ۱۰۰ گرم
برای تهیهی آب دوغ خیار، سادهترین روش این است که خیار را به صورت نگینی خورد کنید. سپس سبزی خوردن را شسته و آن را به میزان دلخواه ریز یا درشت خورد کنید. سپس یک ظرف بزرگ انتخاب کنید و ماست را داخل آن بریزید و آن را خوب یهم بزنید تا رقیق شود.
سپس خیار و سبزی خوردن خورد شده را داخل ظرف بریزید و در آخر به مقدار نیاز تعدادی گردی را خورد کنید و در ظرف بریزید و تمام مواد را هم بزنید. قبل از میل کردن آن سعی کنید، تعدادی نون را از قبل خشک کرده باشید و داخل ظرف خورد کنید و برای رقیق تر شدن آن مقداری آب به ظرف اضافه کنید. اکنون غذای شما آماده است.
مواد لازم برای تهیهی آب دوغ خیار مجلسی علاوه بر موارد بالا، موادی برای خوشمزهتر شدن به آن اضافه میکنیم.
خیار ۲ عدد
سبزی خوردن (شامل تربچه، پیازچه، سبزیهای معطر مانند نعنا، پونه، ریحون، مرزه) ۳۰۰ گرم
ماست ۳۰۰ گرم
دوغ ۱ لیتر
گردو ۱۰۰ گرم
کشمش ۱۰۰ گرم
خامه ۵۰ گرم
شیر ۱ لیتر
گل محمدی خشک به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
نان خشک شده
طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی این است که ابتدا در این روش سبزی خوردن را شسته و بسته به سلیقهی غذایی خانواده به میزان دلخواه، ریز یا درشت، خورد کنید. خیار و گردو را نگینی خورد کنید. یک ظرف گود و بزرگ و مناسب انتخاب کنید.
ماست را داخل ظرف ریخته و خوب هم بزنید تا رقیق شود. سپس خامه را به آن اضافه کرده و باز خوب هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود. سپس سبزی و خیار و گردو خورد شده را به آن اضافه کنید. سپس کشکش و نمک و فلفل را اضافه کنید.
همهی مواد را داخل ظرف خوب هم بزنید. برای رقیق شدن میتوانید از دوغ استفاده کنید. در نهایت برای تزئین آن از گل محمدی، تربچههای خورد شده و کشکش و گردو و سبزیهای معطر مانند پونه و نعنا و مرزه و تلخون میتوانید استفاده کنید.
منبع : nicecooking.food