آشپزی 20

آموزش تهیه ی انواع غذا و دسر در آشپزی 20

آشپزی 20

آموزش تهیه ی انواع غذا و دسر در آشپزی 20

آیا غذاهای ایرانی خوشمزه ترین غذاهای جهان هستند؟

ایران کشوری با تمدن و فرهنگ بسیار غنی، دارای قومیت‌های مختلفی است که بسته به مکانی که در آن زندگی می‌کنند، غذاهای ویژه‌ای دارند. برای مثال در خطه شمال ایران و جنوب و به دلیل نزدیکی به دریاها، انواع غذاهای تهیه شده با ماهی فراوان است و یا نواحی شمال غرب ایران، دارای غذاهایی ویژه مانند دلمه و کوفته هستند که می‌تواند با فرهنگ و شرایط آب و هوایی این منطقه همسو شده باشد. در این مقاله ( غذاهای ایرانی ) تلاش شده است انواع غذاهای مشهور ایرانی را که مربوط به جای جای ایران است، مورد بررسی قرار گیرد.

  خورشت قورمه سبزی

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۹)

خورشت قرمه سیزی، یکی از مشهورترین غذاهای ایران است که هر فرد خانه‌داری دستور پخت آن را می‌داند. در این غذا از گوشت گوساله، پیاز، لوبیا قرمز، لیموی عمانی و سبزی قورمه استفاده می‌کنند که مخلفات خود سبزی در خوشمزه کردن آن نقش بسیار مهمی دارد. انواع سبزی‌هایی که در این غذا به کار می‌رود، اسفناج، شنبلیله، تره، جعفری و گشنیز است. این غذا را به همراه برنج سفید ایرانی که دارای ته دیگ است، میل می‌کنند. این غذا را به همراه سالاد و یا ماست هم میل می‌کنند.


خورشت قیمه


غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۱)


بعد از خورشت قورمه سبزی ، قیمه دومین خورشتی است که بین ایرانیان بسیار متداول است و البته انواع بسیار متفاوتی از آن را نیز می‌توانید در مناطق مختلف ایران بیابید. مواد اصلی که در این خورشت استفاده می‌شود گوشت، لپه، سیب‌زمینی و لیمو عمانی است. در روش پخت سریع این غذا، همه این مواد به جز سیب زمینی و لیمو عمانی را در زودپز می‌ریزند تا مواد با سرعت بیشتر پخته شوند. در نهایت به آن لیمو عمانی و سیب‌زمینی‌های سرخ کرده می‌افزایند تا ترشی غذا نیز اندازه شود. در نهایت این خورشت را به همراه برنج زعفرانی سرو می‌کنند.


آیا غذاهای ایرانی خوشمزه ترین غذاهای جهان هستند؟

خورشت فسنجون

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۰)


یکی از انواع خورشت‌های بسیار خوشمزه ایرانی با قدمتی زیاد که خاستگاهی شمالی و گیلگی دارد، خورشت فسنجان است. این غذا از دسته غذاهای گران محسوب می‌شود، چرا که یکی از ترکیبات ضروری آن گردو است که قیمت بالایی دارد. پخت این غذا و خوشمزه شدن آن، نیاز به تجربه فراوان دارد و هر فردی نمی‌تواند این غذا را خوشمزه تهیه کند. این غذا را با گوشت مرغ یا گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌کنند. ترکیبات دیگر این غذا، گردوی خُرد شده، پیاز، رب‌انار، زعفران و شکر است. برای جا افتادن کامل این غذا زمان زیادی نیاز هست. این غذا مناسب مهمانی‌های پر زرق و برق ایرانی است و در رستوران‌های سنتی هم سرو می‌شود.


آیا غذاهای ایرانی خوشمزه ترین غذاهای جهان هستند؟


جوجه کباب

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۸)


نوعی کباب ایرانی که از سینه مرغ مخلوط شده در آبلیمو، نمک، فلفل، زعفران و روغن زیتون تهیه می‌شود. در نهایت این مرغ‌های طعم‌دار شده را به صورت کبابی به سیخ می‌کشند. در کنار این غذا از فلفل دلمه، کلم قرمز، گوجه فرنگی و لیمو ترش استفاده می‌شود و می‌توان این غذا را به همراه برنج و یا نان سرو کرد.


کباب کوبیده

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۷)


یکی از لذیذترین غذاهای سنتی ایران که در مراسم‌های بزرگ ایرانی تهیه می‌شود. این غذا از گوشت گوسفند طعم‌دار شده با پیاز و ادویه‌جات درست می‌شود و به همراه برنج، نان، ماست موسیر، دو غ، پیاز خام و ریحان سرو می‌شود.


شیشلیک

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۱۱)


یکی دیگر از غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی که بیشتر در رستوران‌های سنتی ایران یافت می‌شود، شیشلیک است. شیشلیک نوعی کباب است که از راسته گوسفند تهیه می‌شود و روش پخت مخصوصی دارد. این غذا به همراه گوجه‌فرنگی پخته شده، زیتون، خیارشور و لیمو ترش سرو می‌شود و اگر مایل باشید می‌توانید آن را در کنار برنج هم سفارش دهید.


ته‌چین مرغ

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۸)


غذایی که بیشتر در مهمانی و مراسم‌های مجلل ایرانی سرو می‌شود. این غذا را با مرغ‌های پخته‌شده‌ای تهیه می‌کنند که لابه‌لای برنج گذاشته می‌شود. ته چین مرغ با اینکه پر زرق و برق است، خیلی آسان تهیه می‌شود. در این غذا زعفران اهمیت ویژه‌ای دارد و طعم و عطر منحصر به فردی به آن می‌بخشد.


آش رشته

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۵)


در ایران آش‌های متفاوتی تهیه می‌شود که در بین آنها آش رشته، شهرت فراوانی دارد. در آش رشته، انواع حبوبات و سبزی مخصوص ریخته می‌شود و در کنار روغن داغ و نعنا و کشک سرو می‌شود. این غذا را به ویژه در فصول سرد میل می‌کنند. این آش مختص شهر خاصی نیست و در همه جا سرو می‌شود. اگر دوست دارید دیگر آش های ایرانی را امتحان کنید به شما آش شله قلمکار، آش دوغ (آذربایجان)، آش جو و … پیشنهاد می‌شود.


زرشک پلو با مرغ

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۱۳)


یکی از خوشمزه ترین غذاها که پای ثابت همه مهمانی و مراسم‌های سنتی و مجلل ایرانی است، زرشک پلو با مرغ است. این غذا طعم خوبی دارد و خیلی سریع آماده می شود. در این غذا از مرغ تکه شده، برنج، زعفران، زرشک، خلال بادام و خلال پسته و ادویه‌جات استفاده می‌شود. این غذا را در بسیاری از رستوران‌های سنتی ایرانی نیز سرو می‌کنند


باقالی پلو با ماهیچه

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۴)


غذای خوشمزه دیگری که با گوشت سرو می‌شود و طرفداران خود را دارد، باقالی پلو با ماهیچه است. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا بسته به انتخاب افراد می‌تواند با گوشت راسته، گردن یا دنده تهیه ‌شود. در کنار ماهیچه، اصولا از برنج تزئین شده با زعفران استفاده می‌شود که غذایی مجلسی است. باقالی پلو با ماهیچه به همراه آب گوشت، ترشی یا سالاد سرو می‌شود.


کوفته تبریزی


غذاهای ایرانی-توریست اپ (۱۴)


کوفته تبریزی همانطور که از نامش برمی‌آید، غذایی با خاستگاه تبریزی است و در بین ایرانی‌ها و گردشگران خارجی محبوبیت زیادی دارد. در تهیه این غذا، از برنج، لپه و گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود و برای خوشمزه‌تر شدن غذا، به آن سبزی‌های معطر و یک یا چند آلو اضافه می‌کنند. این غذا را به همراه گوجه‌های پخته شده میل می‌کنند.


آبگوشت دیزی

غذاهای ایرانی-توریست اپ


انواع آبگوشت‌ها را می‌توان در ایران یافت، یکی از این آبگوشت‌ها که شهرت بسیار زیادی دارد و بسیار هم خوشمزه است، آبگوشت دیزی است. این غذا از گوشت گوسفندی، دنبه، پیاز، نخود، سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی و رب گوجه‌فرنگی تهیه می‌شود. دیزی به همراه ترشی، پیاز یا سبزی سرو می‌شود.


دلمه برگ مو

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۱۸)


بسیاری از کشورها دلمه مخصوص خود را دارند و ایران نیز از یکی از آنهاست. دلمه برگ مو غذایی تبریزی است که در آن از بلغور، برنج، لپه، روغن حیوانی، پیاز سرخ‌کرده و سبزی دلمه استفاده می‌شود. همگی این مواد باهم مخلوط می‌شوند و در نهایت درون برگ مو قرار می‌گیرد. تهیه این غذا راحت است و می توانید به عنوان پیش غذا ،آن را سرو کنید.


بریانی

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۱۶)


یکی از مشهورترین و سنتی‌ترین غذاهای اصفهان که بیشتر در رستوران‌های اصفهان پخت می‌شود، بریانی است. پخت این غذا پیچیده است و به مهارت و زمان زیادی احتیاج دارد. بریانی از گوشت گردن گوسفند و دنبه، پیاز، ادویه اصفهانی، پیاز، نمک و فلفل و زردچوبه پخت می‌شود. در کنار این غذا، مواد دیگری مانند جگر چرخ شده و آب گوشت سرو می‌شود که جزء غذاهای پر‌کالری و سنگین ایرانی محسوب می‌شود.


کله جوش

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۴)


کله جوش، یکی دیگر از غذاهای معروف اصفهانی است که سریع آماده می‌شود و در خانه نیز می‌توانید آن را درست کنید. مواد اولیه این غذا کشک، نعنا خشک، پیاز، گردو، روغن، نمک و فلفل است. این غذا معمولا به همراه نان سنگک خرد شده سرو می‌شود. اگر به اصفهان سفر کردید، غذاهای دیگر آن را مانند اشکنه، حلیم بادمجان، قیمه ریزه نخودچی، خوراک سر‌گنجشکی، پلو‌ماش و تاس کباب را امتحان کنید.


میرزا قاسمی

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۳)


غذاهای شمالی در تمام ایران طرفداران زیادی دارد و در هر سفره‌ای می‌توانید نمونه‌ای از غذاهای شمالی را پیدا کنید. میرزا قاسمی یکی از آن غذاهای لذیذ و خوش‌عطری است که در آن از بادمجان سرخ شده، گوجه فرنگی، آب‌غوره و آب‌انار، گلپر، نعنا و پیاز استفاده می‌شود.


باقلا‌قاتق

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۱۲)


یکی دیگر از غذاهای محبوب شمالی که در سفره‌ ایرانی‌ها دیده می‌شود و یا آن را می‌توانید در رستوران‌های سنتی بیابید، باقلاقاتق است. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذا باقالی مخصوص، سبزی‌های تازه، کره، سیر، تخم مرغ، شوید، زردچوبه و فلفل سیاه است. تهیه باقلاقاتق به مراتب راحت‌تر از میرزا قاسمی است و آن را به راحتی می‌توانید در خانه هم تهیه کنید.


کباب ترش

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۶)


یکی دیگر از غذاهای سنتی و مشهور شمالی که در هتل و رستوران‌های مازندران و دیگر نقاط شمال ایران سرو می‌شود، کباب ترش است. این غذا از گوشت، گردو، رب‌انار و فلفل تهیه می‌شود و هنگام پخته شدن طعمی ترش و لذیذ دارد. در کنار این کباب می‌توانید برنج یا نان نیز استفاده کنید.


سیر قلیه گیلانی

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۷)


سیر قلیه گیلانی نوعی خورشت است که در آن از سیر، پیاز، تخم‌مرغ، لپه، مرغ یا اردک و ادویه‌جات استفاده می‌شود. این غذا نمونه‌ای غذاهای خوشمزه و گران‌قیمت شمالی است که در مراسم‌های مجلل این شهر پخته می‌شود.


ماهی شکم پر

غذاهای ایرانی-توریست اپ (۲۲)


ماهی یکی از پرمصرف‌ترین غذاهای شمالی است که در رستوران و مراسم‌های مختلف و مهم شمالی تهیه و سرو می‌شود. این غذا از ماهی قزل‌آلا پر شده با پیاز، سیر، گردوی خرد شده، سبزی معطر، فلفل دلمه، رب‌انار، نمک، فلفل و ادویه تهیه می‌شود. ماهی شکم‌پر به همراه برنج، ترشی، سالاد یا سبزیجات سرو می‌شود و جزء غذاهای پر زرق و برق ایرانی به حساب می‌آید. در آخر اگر به شمال ایران سفر کردید غذاهای دیگر نظیر نازخاتون، کال کباب، شامی‌لپه، آش‌قلیه، کوکوی اِشپل را امتحان کنید.



منبع: cook101

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.