ماءالشعیر
تعریف ماءالشعیر : نوشیدنی است که از جوشاندن ماات جو(عصاره جوانه جو) تهیه می شود.
بی شک مصرف مواد غذایی طبیعی و به ویژه نوشیدنی های سالم در جهت حفظ سلامتی و تداوم آن نقش مهمی دارند. سلامت کلیه ها ، کبد و به طور کل دستگاه کوارش نقش مهمی در حفظ سلامتی و شادابی پوست بدن و به خصوص پوست صورت دارند. ماءالشعیر که یکی از سالمترین نوشیدنی هایی است که مورد توجه بسیاری از بزرگان طب سنتی ایران و جهان قرار گرفته است. چه در گذشته که به عنوان دارو برای پاکسازی کبد ، معده و روده ، کلیه ها قرار گرفته و چه امروزه که یکی از نوشیدنی های مورد علاقه مردم جهان شناخته شده است. سعی داریم تا شما را با طرز تهیه این نوشیدنی با استفاده از روش های طبیعی که خواص درمانی بسیاری دارد را آشنا کنیم. نکته قابل توجه اینکه به دلیل وجود نوع های آماده که برای تهیه آنها ازگازهای مضر مانند : گازکربنیک که سبب پوکی استخوان می شود و همچنین موادی مانند : اسید فسفریک به کار رفته در این نوشیدنی ها که به صورت گازدار است، میتواند موجب پوکی استخوان و اضافه وزن شود. تهیه به روش های طبیعی این نوع نوشیدنی نسبت به نوع های آماده توصیه می شود و این اطمینان را به شما می دهیم که با مصرف این نوشیدنی بدنی سالم و همچنین پوست و موهایی شاداب خواهید داشت.
ماءالشعیر طبیعت سرد دارد.
خواص درمانی
پوست و مو : به دلیل وجود مقدار قابل توجهی ویتامین های گروه ب و همچنین اسیدهای آمینه برای حفظ شادابی پوست و مو مفید است و همچنین باعث کاهش ریزش مو و همچنین رشد مو خواهد شد.
بازسازی و تامین انرژی از دست رفته بدن ، رفع استرس و اختلالات عصبی : به دلیل وجود ویتامین های گروه ب محلول در آب و اینکه کمک به تصفیه خون و همچنین کارکرد کلیه ها باعث از ایجاد احساس شادابی و همچنین از بین رفتن استرس و درمان اختلالات عصبی می شود.
درمان یبوست : به دلیل فیبر فراوان و موجود در عصاره مالت باعث رفع التهابات و تنظیم فعالیت روده و معده و همچنین رفع یبوست می شود
کاهش ابتلا به پرفشاری خون : دارای پتاسیم فراوان بوده و در نتیجه باعث کاهش فشارخون می شود.
از دیگر موارد خواص درمانی ماءالشعیر می توان به موارد زیر اشاره کرد :
محافظت از بدن در برابر سکتههای قلبی و مغزی
رفع تشنگی
افزایش ضریب هوشی
بهبود عملکرد خونرسانی قلب
مفید برای خانمهای باردار و شیرده
جلوگیری از وبا
طرز تهیه ماءالشعیر
به سه روش می توان این نوشیدنی گوارا را تهیه کرد :
۱- با استفاده از جو با پوست
۲- با استقاده از جو پوست کنده
۳- با استفاده از مالت جو
در این مقاله طرز تهیه با استفاده از هر سه روش را توضیح خواهیم داد
۱- در ابتدا باید یاد آور شوم که طرز تهیه شماره ۱ که در حال مطالعه آن هستید پس از تهیه دارای مقدار بیشتری غلظت نسیت به سایر روش های دیگر دارد که برای افرادی که مشکل یبوست دارند و همچنین افرادی که دچار گلو درد هستند غرغره آن مفید خواهد بود. برای تهیه به این روش به مقدار ۱۰۰ گرم جو با چوست که از قبل شستشو و تمیز شده باشد و مقدار ۱ لیتر آب نیاز دارید که باید جو را با آب کمی خیس کرده و سپس بکوبید و با یک پارچه تمیز فشرده تا شیره آن خارج شود سپس روی حرارت قرار داده و به مدت ۱ ساعت بجوشانید تا پخته شده و سپس بگذارید تا سرد شود و مصرف نمایید.
۲- ابتدا ۱۰۰ گرم جو را با یک لیتر آب به مدت ۱ ساعت بجوشانید تا کاملاً حالت پخته و شکفته پیدا کنند سپس با پارچه ای تمیز صاف کرده و در جای خنک نگهداری کنید توجه داشته باشید که می توان برای افزایش اثربخشی آن مقداری عسل راهنگام مصرف اضافه نمود .
۳- در این روش می توانید با استفاده از مالت جو که در عطاری ها به صورت بسته بندی موجود است استفاده کنید برای این منظور باید به مقدار وزن ذکر شده بر روی قوطی آن دقت نمایید و به ازای هر ۱۰۰ گرم وزن ۱لیتر آب جوش اضافه کرده و مقداری با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید سپس آماده مصرف خواهد بود.
نکته ی مهم :
انواع تهیه شده ماءالشعیر در منزل به دلیل اینکه فاقد هر گونه مواد نگهدارنده است بیش از دو روز قابل نگهداری نیست.
منبع: حکیم تهرانی