این
دسر فوق العاده برای انواع مناسبت ها و مهمانی ها انتخاب خوبی را پیش روی
شما می گذارد. برای درست کردن این کیک از قالب کیک شکل دار (bund) با
گنجایش 2270 گرم استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کیک
آرد چند منظوره :700 گرم
شکر :360 گرم
مخلوط چاشنی پای کدو یا پای سیب :½1 قاشق
چای خوری
بیکینگ پودر :2 قاشق
چای خوری
نمک دانه ریز :یک قاشق
چای خوری
سیب :4 عدد بزرگ
وانیل :یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای کارامل روی کیک
شکر :8 قاشق سوپخوری (یا 113 گرم)
عسل بهاره :یک قاشق سوپ خوری
خامه غلیظ :2 قاشق سوپ خوری
گردوی تست و خردشده :170 گرم
وانیل :نصف قاشق چای خوری
فر را تا 177 درجه سانتی گراد گرم می کنیم. قالب کیک را کامل آغشته به کره و مقداری کمی آرد می کنیم.
آرد، 300 گرم شکر، 1 قاشق چای خوری چاشنی پای (مخلوطی از چاشنی پای سیب و پای
کدو حلوایی)، بیکینگ پودر،
جوش شیرین و
نمک را با هم در یک کاسه بزرگ به هم می زنیم و مخلوط می کنیم.
سیب
ها را شسته، پوست می کنیم و هسته و وسط آن را در می آوریم. سپس با 60 گرم
شکر اضافه و نصف قاشق چای خوری چاشنی پای باقی مانده، مخلوط کرده و سیب ها
را کنار می گذاریم.
تخم مرغ ها و روغن را با هم در یک کاسه دیگر مخلوط می کنیم.
پنیر خامه ای، رنده
پوست پرتقال و وانیل را با هم مخلوط می کنیم.
مخلوط تخم مرغ را در مواد اولیه خشک می ریزیم و با یک قاشق چوبی هم می زنیم، فقط به قدری که ترکیب بشوند اما هنوز کمی ناصاف و تیکه تیکه باشند.
با
استفاده از یک کفگیر حدود 113 گرم از سیب ها را در کف تابه پخش می کنیم.
حدود یک سوم خمیرمان را روی آن قرار می دهیم و این کار را با بقیه سیب ها و
خمیر ادامه می دهیم تا ردیف آخر را هم با خمیر تمام کنیم.
کیک
را حدود 1 ساعت و 15 دقیقه می پزیم تا وقتی که از کناره های تابه فاصله
بگیرد و (پس از فرو کردن یک خلال دندان در داخل کیک) در مرکز قالب، تمیز
بیرون بیاید و کیک به آن نچسبیده باشد). 10 دقیقه می گذاریم کیک خنک شود و
بعد آن را روی یک کاغذ روغنی در یک سینی مناسب برمی گردانیم. آن را خنک می
کنیم. (تا این مرحله از کیک را می توانیم یک روز جلوتر هم آماده کنیم).
برای
درست کردن کارامل:شکر، عسل (استفاده از عسل بهاره طعم و عطر بهتری به این
کیک می دهد و رنگ آن را روشن تر می کند) و 2 قاشق سوپ خوری آب را در یک
شیرجوش کوچک مخلوط می کنیم. آن را روی حرارت متوسط جوش می آوریم، تابه را
می چرخانیم اما تکان نمی دهیم تا وقتی شکر تیره شود و کارامل قهواه ای
روشنی به دست آید که برای آن حدود 15 دقیقه زمان می خواهد.
تابه را از روی حرارت برمی داریم و با دقت مواد داخل آن را در خامه می ریزیم (مواظب باشید چون می پاشد). گردوها، وانیل و نمک را هم اضافه می کنیم.
سپس
مواد را سرد می کنیم تا وقتی کارامل غلیظ و شربتی شود، وقتی کارامل غلیظ
شد آن را به طور یکنواخت روی کیک می ریزیم و کیک را در یخچال قرار می دهیم
تا کمی خنک شود.
نکات تکمیلی در مورد کیک سیب کاراملی
کیک سیب کاراملی جزو کیک و شیرینی - انواع کیک میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30 دقیقه میباشد .
کیک سیب کاراملی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .