جعفری یا گشنیز مقداری برای تزیین
طرز تهیه سوپ پیاز :
پیازها را پوست کنده و به صورت حلقه ای خرد
کرده و بعد ریز کنید. دو قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه گرم کرده و
نیمی از پیازهای خرد شده را داخل آن بریزید و تا زمانی که رنگ آن ها شروع
به تغییر کند تفت بدهید. بعد خردل و زیره را اضافه کرده و تا زمانی که خوب
سرخ شوند تفت بدهید.
سبزیجات و رب کاری را هم اضافه کرده و هم
بزنید. بعد عصاره سبزیجات را داخل قابلمه ریخته و حرارت را بالا ببرید تا
جوش بیاید، بعد از اینکه جوش آمد حرارت را کم کرده، و درب ظرف را به صورت
نیمه روی قابلمه گذاشته و اجازه بدهید برای ۳۰ دقیقه بجوشد، تا زمانی که
سبزیجات نرم شوند. در همین حال، باقی مانده روغن را در یک قابلمه کوچک
ریخته و بقیه ی پیاز را سرخ کنید تا ترد و طلایی رنگ سود.
سوپ را به
صورت پوره درآورده و به قابلمه برگردانید و با ماست ترکیب کنید. مقداری از
آن را چشیده و اگر لازم است کمی نمک به آن اضافه کنید. حالا به آرامی آن
را گرم کرده و بین کاسه های سرو آن را تقسیم کنید و یک قاشق ماست و مقداری
هم پیاز و جعفری روی آن بریزید.