مواد لازم
= ۲ فنجان برنج دانه بلند باسماتی
= ۳ تکه ماهی تیلاپیا یا ماهی موردنظر خودتان
= یک چهارم فنجان شوید خرد شده تازه یا خشک
= یک چهارم فنجان تره یا پیازچه خرد شده تازه یا خشک
= یک چهارم فنجان جعفری خرد شده تازه یا خشک
= یک چهارم فنجان گشنیز خرد شده تازه یا خرد شده
= یک دوم فنجان آرد
= ۱ قاشق چای خوری زردچوبه
= یک دوم قاشق چای خوری فلفل سیاه
= نمک
= ۱ قاشق غذاخوری ادویه ماهی
= یک دوم قاشق چای خوری زعفران ساییده حل شده در ۴ قاشق غذاخوری آب داغ
= ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو
= ۲ قاشق غذاخوری کره
= روغن گیاهی
طرز تهیه
۱. برنج را چند بار با آب سرد بشویید. سپس در آب قرار داده، ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کرده و به مدت چند ساعت کنار بگذارید. هرچقدر برنج بیشتر خیس بخورد بهتر میپزد.
۲. ۵ فنجان آب دریک قابلمه نچسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. برنج را آبکشی کرده و به آب جوش اضافه کنید. ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. دوباره ظرف را روی گاز بگذارید. پس از ۵ تا ۷ دقیقه ببینید برنج پخته است یا نه. برنج باید از داخل نرم و از بیرون سفت باشد. راه دیگر که نشان دهنده آماده بودن برنج است این است که برنج روی سطح آب می آید.
۳. برنج را آبکشی کرده و کمی آب سرد روی آن بریزید.
دستور پخت سبزی پلو با ماهی مجلسی + بهترین آموزش تهیه رشته پلو
۴. سبزیجات خرد شده رابه برنج اضافه کرده و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج له نشود.
۵. دوباره ۳ قاشق غذاخوری روغن گیاهی در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. مخلوط برنج رابه ظرف ریخته ودر حالت هرمی قرار دهید. روی آن کره قرار داده و با انتهای قاشق در آن حفره ایجاد کنید. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد.
۶. دراین حین آرد رابا زردچوبه، ادویه ماهی، فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید. میتوانید پودر سیر هم اضافه کنید.
۷. تکه ماهی رابه این مواد آغشته کرده و کنار بگذارید.
۸. ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن گیاهی را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. ماهیها را در روغن قرار دهید تا ترد و طلایی شود.
۹. آب زعفران رابا آب لیمو مخلوط کرده و به ماهیها اضافه کنید.
۱۰. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد تا ماهی زعفران و آب لیمو را جذب کند.
۱۱. پس از آماده شدن برنج آنرا در بشقاب ریخته و ماهی را کنار آن قرار دهید. می توانید کمی از زعفران را نگه داشته و آن رابا برنج ترکیب نموده و برنج زعفرانی را برای تزئین استفاده کنید.
منبع: matbakhman